Monday, January 10, 2011

Easy Peasy Bladerdeegtaartjes

Om de zoveel tijd heb ik zo'n kriebel in m'n lijf, dat ik gewoon iets móet gaan bakken. Alleen jammer dat ik laatst die kriebel om half 12 's avonds had, dus uitgebreide taarten/cakes zat er niet in. Maar wel deze bladerdeegtaartjes! Het is supermakkelijk om te maken, en het is ontzettend lekker! Mijn broertje, zusje en ik hebben er die volgende ochtend er heerlijk mee ontbeten. Dit recept is ook ideaal om te maken als er onverwacht bezoek komt, of als je gewoon zin hebt in iets lekkers!


De ingrediënten voor ongeveer 5/6 taartjes:
-6 plakjes bladerdeeg
-2 appels
-Pakje bosbessen (ander fruit mag ook)
-Pakje frambozen (ander fruit mag ook)
-Jam (ja, op de foto staat stroop, maar het moet jam zijn!)
-citroensap
-suiker

Snij de appels in stukkjes en doe er citroensap bij tegen het bruin worden

Doe het andere fruit, de jam en de wat suiker bij elkaar totdat het een lekker zoet mengsel is. Je hoeft niet per se suiker te gebruiken, de jam is ook al zoet. Behalve als je broertje en zusje geen fruit lusten dat minder dan 50 gram suiker per 100 gram fruit bevat.


Doe het fruitmengsel in de bladerdeegvelletjes en vouw het op een lekker creatieve manier in elkaar. (die ene met heel veel fruit is voor mij: de kok verdient wel wat extra's natuurlijk!)

Zet ze 20 minuten bij 200 graden in de oven (of lees het pakje van het bladerdeeg) en smullen maar!

Nog een tip: Maak semi-expres nog te veel fruitmengsel, goede reden om het gewoon los op te eten als je nog wat over hebt!

No comments:

Post a Comment