Ik ben een hele grote fan van avocado. Er zitten allerlei gezonde stoffen in, en het heeft een heerlijke smaak. De smaak is heel subtiel maar heeft toch iets heel lekkers. Avocado's zijn vooral goed voor zwangere vrouwen, omdat ze veel foliumzuur bevatten. Maar ook voor andere mensen is het heel erg gezond.
Sommige mensen die op dieet zijn vermijden de avocado omdat hij best vet is. Maar deze vetten zijn juist goed voor je, omdat ze onverzadigd zijn. Onverzadigde vetten slibben je vaten niet dicht en je lichaam kan ze makkelijker afbreken.
Dit ontbijtje is lekker fris door de Huttenkase (of Cottage cheese) en toch smaakvol door de parmezaanse kaas. Om het wat meer vulling te geven kan je nog een komkommer erdoorheen snijden
Wat heb je nodig:
Voor 2 personen:
-1 bakje Huttenkase (light versie kan je bij de lidl halen voor +- 0.80
-1 avocado (+- 1 euro)
-2-3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
-Peper naar smaak
(-Komkommer)
Halveer de avocado en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees uit de avocadohelften en doe het in een kommetje. Prak de avocado een beetje. Niet te veel, anders krijg je een heel drabberig zooitje en dan is het niet meer lekker! Doe vervolgens het hele bakje huttenkase en de eetlepers parmezaande kaas erbij. Hoeveel parmezaanse kaas je erbij doet hangt ervan af hoe zout je het wil hebben. (Ik eet thuis altijd zo zoutloos mogelijk dus ik doe er niet zo heel veel bij) Paar 'draaien' peper erbij (met een pepermolen)
Je kan nu de salade op brood eten of er nog een komkommer bij doen.
De komkommer kan je het beste door de helft snijden, en dan met een lepel de 'sappige' binnenkant eruit schaven. Zo wordt de salade niet te nat. Snij de komkommer in kleine blokjes. En klaar is je salade!
No comments:
Post a Comment