Wednesday, July 13, 2011

Banana chocolate soymilkshake




Mijn nieuwe verslaving: Bananen chocolade (soja) milkshake!
Nu de zomer al een tijdje bezig is (hoewel daar deze week bar weinig van te merken valt...) gaan koude dranken/gerechten er wel in bij mij. Deze milkshake drink ik  dan ook heel vaak de afgelopen tijd.
De ijskoude sojamelk in combinatie met de romige banaan is al heerlijk genoeg, maar nog lekkerder is om (flink) wat cacaopoeder erop de strooien.

Meestal zijn milkshakes alles behalve goed voor je. Ze zitten vol met suikers en vetten en die kunstmatige bananensmaak is het hem ook niet helemaal. Maar deze milkshake is puur natuur (op de natrena na dan, maar die kan je ook weglaten). Uit dit recept kan je 2 porties halen of 1 hele grote. In 1 portie zitten ongeveer 115 kcal, wat ongeveer een derde is van een milkshake van de McDonalds! En deze is nog lekkerder.

Wat heb je nodig:

- 1 Banaan
- 300 ml (ijskoude) light sojamelk
-Een paar scheutjes natrena (vloeibare zoetstof) naar keuze
-1 el cacaopoeder (of meer naar smaak)

Werkwijze:

Eigenlijk is het heel simpel, pureer de banaan met de sojamelk en eventueel nog de natrena met een staafmixer of blender. Laat het mengsel nog even doormixen zodat het lekker romig wordt.
schenk het in een leuk glas, en strooi de cacaopoeder eroverheen.
Voila, een heerlijke milkshake!





No comments:

Post a Comment