Wat te doen op een miezerige herfstdag? Een heerlijke champignon feta quiche maken natuurlijk!
klik op lees verder voor het recept!
Wat heb je nodig?
Champignon ragout:
-1 grote ui
-2 teentjes knoflook
-250 gram (kastanje)champignons
-1 blikje voorgesneden champignons
-40 gram bloem
-40 gram boter
-400 ml melk
-1/2 bouillonblokje
-Zout en peper naar smaak
Quiche mengsel
-3 eieren
-100 ml melk
-200 gr feta
-champignonragout
Bodem:
-6-8 blaadjes bladerdeeg, hangt van de vorm af
-Snij de uien in kleine stukjes en pers de teentjes knoflook met een knoflookpers. Bak de ui en de knoflook op zacht vuur.
-Snijd ondertussen de champignons in stukjes en voeg die aan de uien en knoflook toe als die glazig zijn.
-Vet de ovenschaal in :-) en zet de oven aan op 210 graden celsius
-Doe de boter en het meel in een klein steelpannetje en laat dat smelten. Voeg vervolgend de melk en het bouillonblokje toe.
-Laat alles in het steelpannetje al roerend koken, totdat er een dikke pap ontstaan.
-Voeg de pap toe aan de champignons, ui en knoflook.
-Doe de champignons uit blik erbij en roer het goed door. Breng het op smaak met peper en zout, en laat het vervolgens doorpruttelen op laag vuur. Dit is je champignonragout
-Maak een mooi puzzelbouwwerk van je bladerdeegvelletjes totdat de hele schaal bedekt is. Zorg er goed voor dat de naden van de bladerdeeg goed tegen elkaar gedrukt zijn. Zet dan de schaal 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
-Snijd de feta in kleine stukjes.
-Doe de drie eieren en de melk in een kom en klop dat goed op. Voeg dan de fijngesneden feta toe.
-Haal de quichebodem uit de oven als die er zo uitziet. De onderkant moet nog zacht zijn.
-Voeg de champignonragout toe aan het eiermengsel
-En roer dat goed door.
-Giet of schep het quichemengsel in de schaal en zet het voor 40-60 minuten in de oven. De tijd verschilt per oven, dus blijf opletten of de quiche niet aanbrandt.
-En voila, dit is het resultaat!
No comments:
Post a Comment